Positioneringslijnen
De functie van een Positioneringslijn zit al opgesloten in de naam: jezelf dusdanig op je werkpositie verankeren ten opzichte van het valgevaar, dat het risico van vallen wordt vermeden. Dit realiseer je door de lengte van de lijn dusdanig in te stellen, dat deze korter is als de afstand tot het valgevaar. Door juist te positioneren wordt valgevaar uitgesloten. Het kan overigens wel zo zijn, dat je tijdens het verplaatsen een andere lengte ingesteld moet worden.


Vaste of instelbare positioneringslijn
Het je te maken met een constante afstand tot het valgevaar op alle werkplekken, dan kun je kiezen voor een vaste Positioneringslijn. Veranderd de afstand telkens, ga dan uit van de langste afstand en koop op basis van die lengte een positioneringslijn met een zogenaamde shuttle. Deze shuttle is te verplaatsen over de lijn en blokkeert automatisch op die positie nadat deze is verplaatst. Daarmee is de veilige werk afstand van de positioneringslijn gefixeerd. Pas als de shuttle weer bediend wordt, kan een andere lijn-/werkafstand ingesteld worden.

Breed aanbod om te voldoen aan elke werksituatie
Vele positioneringslijnen hebben wij voor je beschikbaar, zodat er altijd een passende oplossing is om veilig te kunnen  werken. Heeft u vragen over het gebruik van positioneringslijnen of over de eigenschappen van onze producten? Neem contact op met één van onze experts.


Terug naar blog