Vallijn Vuurbestendig 2 meter

voor oa laswerkzamheden

€ 72,50 excl. BTW
€ 87,73 incl. BTW


 • Eyecatcher Vallijn Vuurbestendig
 • Lengte 2 meter
 • Voorzien van Karabiner en Steigerhaak
 • Opening Steigerhaak 55 mm
 • Webbing 44 mm breed
 • Temperaturen tot 371 graden Celsius
 • Maximaal gewicht persoon 140 kg
 • Conform EN-355/ISO-9150/ISO-15025
 • Neem contact met ons op indien een artikel niet beschikbaar is.
 • Vraag ook naar onze mogelijkheden om voorraad te reserveren.
 • Onze keurmeesters kunnen jaarlijks de PBM’s keuren.

Artikelcode: EC-VLD-8FR Geleverd binnen 2 dagen
 1. Voor 15:00 besteld morgen in huis!
 2. Uitgebreide informatie
 3. Vaste lage verzendkosten

Eyecatcher Vallijn Vuurbestendig
De vallijnen van Eyecatcher bestaan uit een webbing band en zijn voorzien van een Valdemper, welke de krachten op het lichaam bij een val sterk reduceert. Deze vallijn heeft een vuur- en lasbestendige webbing, wat ervoor zorgt dat de vallijn tot temperaturen van 317 graden Celsius beschermd is. Zodra de vallijn aangekoppeld wordt en er spanning op wordt gezet, is deze uit te rekken tot de maximale werklengte. Aan het ene uiteinde is de vallijn voorzien van een karabiner en aan het andere uiteinde voorzien van een Steigerhaak om eenvoudig en betrouwbaar te koppelen aan de harnasgordel en het ankerpunt. Lees de instructies op de valdemper en/of de handleiding om te bepalen of er voldoende vrije valhoogte beschikbaar is onder het werkgebied.

Eyecatcher helpt je graag bij de juiste keuze van de PBM's of de jaarlijkse keuring daarvan, waarmee je verzekert bent van Safe at Work & back home.

Fysieke eigenschappen
Valdemper Ja
Werkgebied Dak, Industrie, Las- en Vlam, Hoogwerker, Staalbouw
Lengte 0-2 meter
Lijntype Webbing
Conector Karabiner, Steigerhaak

NORMERINGEN
EN 355 Persoonlijke beschermingsmiddelen tegen vallen - Schokdempers
Deze Europese norm specificeert de vereisten, testmethoden, markering, informatie verstrekt door de fabrikant en verpakking voor energieabsorbeerders. Energieabsorberende materialen die aan deze Europese norm voldoen, worden gebruikt als elementen of componenten die zijn geïntegreerd in een vanglijn, een ankerlijn of een harnas van volledige lichaam of in combinatie met een van deze kabels. Combinaties van een energieabsorbeerder en een vanglijn zijn subsystemen die een van de valblootstellingssystemen vormen die vallen onder prEN 363, in combinatie met een harnas voor het hele lichaam zoals gespecificeerd in EN 361. Valbeveiligingsbakken zijn gespecificeerd in EN 353-1, EN 353-2 en EN 360.

EN 354 Persoonlijke beschermingsmiddelen tegen vallen - Veiligheidslijnen
Deze Europese norm specificeert de vereisten, testmethoden, markering, informatie verstrekt door de fabrikant en verpakking voor vanglijnen. Lanyards die voldoen aan deze Europese norm worden gebruikt als verbindingselementen of componenten in persoonlijke valbeschermingssystemen (d.w.z. bevestigingssystemen, werkpositioneringssystemen, touwtoegangssystemen, valbeveiligingssystemen en reddingssystemen).

KEURINGSPLICHT
Om de betrouwbaarheid van de PBM’s te waarborgen is het van groot belang dat deze correct geïnspecteerd en gekeurd worden. Alle PBM’s dienen ten minste één keer per twaalf maanden aan de inspectie- en keuringsplicht te voldoen èn na elke val. Dit is niet vrijblijvend en wordt door de wetgever verplicht vanuit de EN-365:2004 en de Arbowet artikel 7.4-Keuringen. Indien een toezichthouder of inspecteur daar om vraagt, bent u te allen tijde verplicht inzicht te geven in de keuringsregistratie.

Als bewijs worden inspectierapporten opgemaakt van elk artikel en bij goedkeuring levert Eyecatcher BV een certificaat voor de vastlegging daarvan. Elk goedgekeurd product of systeem wordt tevens voorzien van een keuringssticker.

Onze Service & Onderhoudsafdeling biedt :

Keuring van alle merken valbeveiliging en PBM’s;

Materialen keuren na ontvangst of keuren op locatie;

Levering certificaat na goedkeuring;

Deskundige en snelle service;

Hoogwaardig advies- en serviceniveau;

Snelle reactietijden;

Eenvoudige en uitgebreide onderhoudscontracten;

Bij afkeuring is snelle vervanging mogelijk;

Vervanging van de benodigde onderdelen;

Materialen binnen 5 werkdagen retour.

Eyecatcher BV helpt graag bij het kiezen van de juiste contractvorm, passend bij uw wensen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze S&O afdeling via cs@eyecatchersafety.com of 0172 - 575 570.

Ook interessant voor u:
Gereedschapslijn 4,6kg Bekijken Bestellen
Gereedschapslijn 4,6kg
€ 10,00 excl. BTW
Opbergkoffer Valbeveiliging Bekijken Bestellen
Opbergkoffer Valbeveiliging
€ 33,00 excl. BTW