Rooffix Dakpan Daken

valbeveiliging en borging ladder

€ 85,00 excl. BTW
€ 102,85 incl. BTW


 • Rooffix Dakpan Daken
 • Valbeveiliging voor twee personen
 • Vastzetten ladder aan sport
 • Geschikt voor montage aan houten draagbalken
 • Interne en geïntegreede valdindicator
 • Snelle montage
 • Materiaal RVS316 / A4
 • Gewicht 0,85 kg
 • Conform EN-517 type B
 • Neem contact met ons op indien een artikel niet beschikbaar is.
 • Vraag ook naar onze mogelijkheden om voorraad te reserveren.
 • Onze keurmeesters kunnen jaarlijks de PBM’s keuren.

Artikelcode: EC-RF-B Op voorraad
 1. Voor 15:00 besteld morgen in huis!
 2. Uitgebreide informatie
 3. Vaste lage verzendkosten

DAKHAAK HELLEND DAK MET VALINDICATOR
De Rooffix is een ladderhaak geschikt voor hellende daken en is een esthetisch zeer fraai vorm gegeven RVS ankerpunt voorzien van een geïntegreerde valindicator. Voor het veilige werken op hellende daken is de Rooffix uitermate geschikt als permanente valbeveiliging. Met de Rooffix wordt de ladder op het dak geborgd achter de gebogen haak en de ovale opening is geschikt voor een karabiner of steigerhaak van een positioneringslijn. De ovale opening dient als valbeveiliging en is uitgevoerd met een geïntegreerde valindicator, zodat tijdens de jaarlijkse inspectie waargenomen kan worden of het ankerpunt nog in orde is, of dat er een val heeft opgetreden.

Voor de montage aan de dragende houten balken worden speciale houtschroeven meegeleverd. Er zijn diverse uitvoeringen van de Rooffix leverbaar, alsook met een speciale montageplaat. Hierdoor is het mogelijk om de Rooffix op twee houten draagbalken te bevestigen. In geval van verouderd hout, zoals bij Monumenten, kan op die manier ook gekozen worden voor een montagetechniek waarbij de krachten over twee balken wordt verdeeld.

Het slimme ontwerp van de Rooffix dakhaak zorgt ervoor dat de valenergie door de materialen geabsorbeerd wordt en de valkracht sterk gereduceerd wordt. Hierdoor is de schade aan het dak minimaal. Valbeveiling, veilig werken op hoogte en bescherming van het dak gaan hand in hand met de Rooffix dakhaak en ankerpunt. Naast deze dakhaak is tevens het ankerpunt Loopfix EVO conform EN-795:2012 type A leverbaar.

Fysieke eigenschappen
Constructie Hout, Dakvlak
Fixatie in constructie Ja

KEURINGSPLICHT
Om de betrouwbaarheid van de PBM’s te waarborgen is het van groot belang dat deze correct geïnspecteerd en gekeurd worden. Alle PBM’s dienen ten minste één keer per twaalf maanden aan de inspectie- en keuringsplicht te voldoen èn na elke val. Dit is niet vrijblijvend en wordt door de wetgever verplicht vanuit de EN-365:2004 en de Arbowet artikel 7.4-Keuringen. Indien een toezichthouder of inspecteur daar om vraagt, bent u te allen tijde verplicht inzicht te geven in de keuringsregistratie.

Als bewijs worden inspectierapporten opgemaakt van elk artikel en bij goedkeuring levert Eyecatcher BV een certificaat voor de vastlegging daarvan. Elk goedgekeurd product of systeem wordt tevens voorzien van een keuringssticker.

Onze Service & Onderhoudsafdeling biedt :

■            Keuring van alle merken valbeveiliging en PBM’s;

■            Materialen keuren na ontvangst of keuren op locatie;

■            Levering certificaat na goedkeuring;

■            Deskundige en snelle service;

■            Hoogwaardig advies- en serviceniveau;

■            Snelle reactietijden;

■            Eenvoudige en uitgebreide onderhoudscontracten;

■            Bij afkeuring is snelle vervanging mogelijk;

■            Vervanging van de benodigde onderdelen;

■            Materialen binnen 5 werkdagen retour.

Eyecatcher BV helpt graag bij het kiezen van de juiste contractvorm, passend bij uw wensen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze S&O afdeling via cs@eyecatchersafety.com of 0172 - 575 570.