Loopfix Leipan Daken

ankerpunt voor houten daken

€ 80,00 excl. BTW
€ 96,80 incl. BTW


 • Loopfix Leipan Daken
 • Valbeveiliging voor twee personen
 • Geschikt voor montage aan houten draagbalken
 • Interne en geïntegreede valdemper
 • Snelle montage
 • Materiaal RVS316 / A4
 • Gewicht 0,70 kg
 • Conform EN-795 type A
 • Neem contact met ons op indien een artikel niet beschikbaar is.
 • Vraag ook naar onze mogelijkheden om voorraad te reserveren.
 • Onze keurmeesters kunnen jaarlijks de PBM’s keuren.

Artikelcode: EC-LFE-F Geleverd binnen 2 dagen
 1. Voor 15:00 besteld morgen in huis!
 2. Uitgebreide informatie
 3. Vaste lage verzendkosten

INNOVATIEF ANKERPUNT DAKPAN DAKEN
De Loopfix Evo is een ankerpunt geschikt voor valbeveiliging op hellende pannendaken en is een esthetisch zeer fraai vorm gegeven RVS ankerpunt voorzien van een geïntegreerde valdemper. Voor het veilige werken op hellende pannendaken is de Loopfix Evo uitermate geschikt als permanente valbeveiliging. De grote ronde ovale oog van de Loopfix Evo is geschikt voor een karabiner of steigerhaak van een positioneringslijn. Het innovatieve ankerpunt is esthetisch fraai en de geïntegreerde valdemper is gelokaliseerd onder de dakpannen. In geval van een val rekt de Loopfix Evo uit. Op die wijze kan tijdens de jaarlijkse inspectie waargenomen worden of het ankerpunt nog in orde is, of dat er een val heeft opgetreden.

Voor de montage aan de dragende houten balken worden speciale houtschroeven meegeleverd. Er zijn diverse uitvoeringen van de Loopfix Evo leverbaar, alsook met een speciale montageplaat. Hierdoor is het mogelijk om de Loopfix Evo op twee houten draagbalken te bevestigen. In geval van verouderd hout, zoals bij Monumenten, kan op die manier ook gekozen worden voor een montagetechniek waarbij de krachten over twee balken wordt verdeeld.

Het slimme ontwerp van de Loopfix Evo met zijn interne valdemper zorgt ervoor dat de valenergie door de materialen geabsorbeerd wordt en de valkracht sterk gereduceerd wordt. Hierdoor is de schade aan het dak minimaal. Valbeveiling, veilig werken op hoogte en bescherming van het dak gaan hand in hand met de Loopfix Evo.

Fysieke eigenschappen
Constructie Hout, Dakvlak
Fixatie in constructie Ja

EN-795 Persoonlijke Beschermingsmiddelen tegen vallen van – Verankeringsvoorzieningen
Deze Europese norm specificeert vereisten voor prestaties en bijbehorende testmethoden voor ankerinrichtingen voor één gebruiker die bedoeld zijn om uit de constructie te worden verwijderd. Deze ankerinrichtingen bevatten stationaire of verplaatsbare (mobiele) ankerpunten die zijn ontworpen voor de bevestiging van componenten van een persoonlijk valbeveiligingssysteem in overeenstemming met EN 363. Deze Europese norm geeft ook vereisten voor markering en gebruiksaanwijzingen en richtlijnen voor installatie.

KEURINGSPLICHT
Om de betrouwbaarheid van de PBM’s te waarborgen is het van groot belang dat deze correct geïnspecteerd en gekeurd worden. Alle PBM’s dienen ten minste één keer per twaalf maanden aan de inspectie- en keuringsplicht te voldoen èn na elke val. Dit is niet vrijblijvend en wordt door de wetgever verplicht vanuit de EN-365:2004 en de Arbowet artikel 7.4-Keuringen. Indien een toezichthouder of inspecteur daar om vraagt, bent u te allen tijde verplicht inzicht te geven in de keuringsregistratie.

Als bewijs worden inspectierapporten opgemaakt van elk artikel en bij goedkeuring levert Eyecatcher BV een certificaat voor de vastlegging daarvan. Elk goedgekeurd product of systeem wordt tevens voorzien van een keuringssticker.

Onze Service & Onderhoudsafdeling biedt :

           Keuring van alle merken valbeveiliging en PBM’s;

           Materialen keuren na ontvangst of keuren op locatie;

           Levering certificaat na goedkeuring;

           Deskundige en snelle service;

           Hoogwaardig advies- en serviceniveau;

           Snelle reactietijden;

           Eenvoudige en uitgebreide onderhoudscontracten;

           Bij afkeuring is snelle vervanging mogelijk;

           Vervanging van de benodigde onderdelen;

           Materialen binnen 5 werkdagen retour.

Eyecatcher BV helpt graag bij het kiezen van de juiste contractvorm, passend bij uw wensen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze S&O afdeling via cs@eyecatchersafety.com of 0172 - 575 570.

Ook interessant voor u:
Valstopblok 6 meter webbing Bekijken Bestellen
Valstopblok 6 meter webbing
€ 185,00 excl. BTW
Y-Vallijn Stretch 2 meter Bekijken Bestellen
Y-Vallijn Stretch 2 meter
€ 68,50 excl. BTW
Hellend Dak set Bekijken Bestellen
Hellend Dak set
€ 411,50 excl. BTW
Harnasgordel MA10A - basis 3 Bekijken Bestellen
Harnasgordel MA10A - basis 3
€ 45,00 excl. BTW